Bernard-Massard = víno z Mosely
Rodinné vinařství Bernard-Massard je nejvýznamnější producent šumivých vín vyráběných tradiční Champagne metodou 'Méthode Traditionnelle' v Lucembursku i celém Beneluxu. Po více než 90 letech provozu vinařství stále dbá hodnot zakladatele Jean Bernard-Massarda zaměřené na kvalitu a podnikatelského ducha. S neutuchající vášní tvoří svá nejlepší cuvée a skvělá lucemburská tichá vína. Pověst a věhlas vín Bernard-Massard sahá daleko za hranice malého království. Prodává se po celé Evropě i za oceánem a věrnost jeho zákazníků stejně jako množství ocenění z mezinárodních degustací potvrzují stálou kvalitu nejlepšího lucemburského vinařství.
Tradice Bernard-Massard se zrodila a žije na březích řeky Mosely (Moselle). Její světoznámé údolí tvoří páteř německého vinohradnictví a v úseku 42 km, kde tvoří hranici Německa s Lucemburskem, se nachází 1300 hektarů lucemburských vinic, na kterých hospodaří několik desítek vinařství. Všechny opěvované blahodárné vlivy Mosely známé u německých rieslingů zde využívají lucemburské vinice a mezi nimi i ty, které patří vinařství Bernard-Massard. Vinařství je známé především výrobou sektů, ale jeho tichá vína v kategorii Grand Premier Cru jsou skutečným pokladem. Severní část oblasti je charakteristická vápencovou půdou a jižní naopak težší jílovou. To je ideální kombinace k výrobě svěžích a ovocných vín buď s minerálním akcentem nebo kulatějším charakterem.
Historie | Tichá vína | Šumivá vína | Grand Premier Cru | Méthode Traditionnelle