Historie moselského vinařství Bernard-Massard
Vinařství založil roku 1921 mladý, skvělý vinař Jean Bernard-Massard, který se učil řemeslu v Champagne. S finanční podporou malé skupiny nadšenců z Lucemburska a Belgie postavil krásné vinařství v obci Grevenmacher přímo na břehu řeky Mosely. Jeanův cíl bylo vyrábět kvalitní šumivá vína a prosadit se na cizích trzích. V tomto plánu mu pomohla nově vytvořená celní unies Belgií a založení filiálky pár kilometrů od Grevenmacheru v německém Trieru. V roce 1931, 10 let po založení, se značka Bernard-Massard stala oficiálním vínem lucemburského královského dvora. Na konci války v roce 1945 je vinařský dům poničen při bojích na hranicích Německa. Vinařství obnovuje svojí slávu a roku 1966 prochází rozsáhlou modernizací. Nové technologie umožňují rozvoj výroby především šumivých vín. Další investice do rozšíření sklepů, technologie degorzáže a plnící linky proběhly v roce 1985. Roku 1992 byly instalovány nové termoregulované tanky na výrobu primárních vín pro sekty a tichých vín. Větší kontrola nad procesem fermentace znamenala další obrovský skok ve výsledné kvalitě vín Bernard-Massard. V novém tisíciletí získává vinařství certifikaci ISO9001 a pokračuje v investicich do logistického areálu. Po smrti Jeana Bernard-Massard v roce 1937 je společnost vedena do dnešních dnů rodinou Clasen. Dnes řídí firmu Hubert Clasen a obchodním ředitelem je jeho syn Antoine.
Vinařství | Tichá vína | Šumivá vína | Grand Premier Cru | Méthode Traditionnelle